ABD, DAİŞ’in yeni şefini kara listeye aldı

Amerika Birleşik Devletleri, DAİŞ’in şefi Emir Muhammed Said Abdul Rahman El Mewla’yı “uluslararası teröristlere” ilişkin kara listesine aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, DAİŞ’in yeni şefinin kara listeye alındığını duyurdu. Bu yaptırımlar, çete şefinin ABD veya tüm Amerikan vatandaşları ile ilişki kurmasının yolunu kapatıyor.

Pompeo böylece Ekim ayı sonunda Suriye’de Türk rejiminin işgalindeki bir alanda öldürülen Ebubekir El Bagdadi’nin yerine geçen kişinin kimliğini de doğrulamış oldu.

DAİŞ, Bagdadi’nin ölümünden kısa bir süre sonra resmi olarak Ebu İbrahim El Haşemi El Kureyşi’yi yeni “şef” olarak atamıştı. Ancak uzmanlar tarafından tanınmayan bu kişi, bazılarına göre gerçekte yoktu. Amerikalı üst düzey bir yetkili sözkonusu kişiyi “kusursuz bir bilinmeyen” olarak ifade etmişti.

Bir çok batılı istihbarat servisi El Mewla’nın DAİŞ’in kurucularından ve temel ideologlarından biri olarak, çete grubunun yeni şefi olduğunu bildirmişti.

Mike Pompeo, Washington’da düzenlediği basın toplantısında, “İslam Devleti’ni, şefi kim olursa olsun kalıcı bir şekilde yenmeye kararlıyız” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’na göre El Mewla, “DAİŞ’in atası El Kaide’nin Irak’taki aktif bir üyesiydi.” El Mewla’nın tüm basamakları tırmanarak yardımcılığına kadar yükseldiği ifade edildi.

DAİŞ’İN YENİ ŞEFİ ANKARA’DA!

ANF’nin güvenilir kaynaklar ve DAİŞ’lilerin itiraflarından elde ettiği bilgilere göre El Mewla, Türkiye tarafından korunuyor ve Türkiye’de yaşıyor. ANF’nin 13 Şubat’ta yayınladığı bir haberde, DAİŞ’in yeni şefi 2017 sonlarında İdlib’den sonra Türkiye’ye geçti. Aynı kaynaklara göre DAİŞ’in yeni şefi, yaklaşık bir yıldır Türkiye’den çıkmıyor. Antep ve Ankara’da karargahları bulunuyor ağırlıkta ağırlıkta Antep’te kalıyor. MİT denetiminde güvenilir DAİŞ elemanlarıyla toplantılar düzenleyerek çeteyi yeniden örgütlüyor.