ABD’de bir silahlı saldırı daha: 3 ölü

ABD’nin Maryland eyaletindeki bir fabrikada 20 yaşlarındaki bir kişi silahlı saldırıda bulunarak üç kişiyi öldürdü, birçok kişiyi de yaraladı.

Smithsburg’daki bir fabrikada silahlı saldırı gerçekleşti. ABC News kanalına göre şüpheli şahıs fabrikaya girerek, yarı otomatik bir tabanca ile ateş açmaya başladı.

23 yaşındaki bir hispanik olduğu belirtilen saldırgan üç kişiyi öldürdü. Amerikan medyasına göre aralarında bir polis ve saldırganın da olduğu birçok kişi de yaralandı.

Saldırının nedenine ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.

Maryland’ın Smitshsburg kontluğunda son 48 saat içerisinde düzenlenen ikinci silahlı saldırı oldu.

Temsilciler Meclisi’nde Maryland’ın demokrat üyesi David Trone, “Yine Amerika için zor bir gün” dedi.

CBS News kanalına konuşan Trone, silahlı şiddetin durdurulmasının gerekliliğine vurgu yaparak, “Onlarca yıldır harekete geçmediğimiz için utanmalıyız” dedi.

Günlük olarak silahlı saldırıları ve kurbanlarını kayıt altına alan Gun Violence Archive örgütüne göre 9 Haziran akşam itibariyle, yılın başından beri ateşli silahlarla 8500 ölüm kayda geçti.

Buna rağmen silahlara denetim getirilmesi halen uzak bir umut olarak görünüyor. Her gün yaşanan ölümler ve sık sık gerçekleşen katliamlara rağmen, silah lobileri ve kendilerini destekleyen temsilciler, silaha erişim kısıtlamaları getirilemiyor. Geçen Çarşamba günü demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde silaha erişimi kısıtlayan bir yasa tasarısı geçse de, cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’da engellenmesi bekleniyor.