ABD’de kötü hava koşulları: En az 6 ölü

ABD'nin Tennessee eyaletini vuran hortumlar ve kötü hava koşulları en az altı kişinin ölümüne, evlerde ciddi hasara ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Yetkililere göre hortumlar ve kötü hava koşullarının yol açtığı ölümlerin üçü ABD'nin güneydoğusundaki bu eyaletin başkenti Nashville'in kuzey banliyölerinde meydana geldi.

Nashville acil durum yönetim ofisi, sanal ağlarda kökünden sökülmüş ağaçları ve yıkılmış evleri gösteren fotoğraflar paylaştı.

Ofis, X'te "Ne yazık ki, Nesbitt Lane'deki şiddetli hava koşullarının bir sonucu olarak üç ölüm olduğunu doğrulayabiliriz" dedi.

Eyaletin kuzeyindeki Clarksville'i vuran bir hortum da can aldı. Montgomery County yetkilileri yaptıkları açıklamada "İki yetişkin ve bir çocuk olmak üzere üç kişinin öldüğünü teyit edebiliriz" dedi ve "23 kişi hastanede tedavi altına alındı" diye ekledi.

İlk müdahale ekiplerinin "bu felaketin ardından hala arama ve kurtarma aşamasında" olduğunu belirten yetkililer, bölge sakinlerini yollardan uzak durmaya çağırdı.

Clarksville Belediye Başkanı Joe Pitts, olağanüstü hal ilan etti ve cumartesi günü saat 21:00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi.

Web sitesi PowerOutage.us'a göre, daha önce 86 bin olarak açıklanan elektriksiz kalan ev sayısı cumartesi akşamı eyalette yaklaşık 52 bin olarak bildirildi.

Telekom sağlayıcısı CDE Lightband, Clarksville'deki 14 binden fazla müşterisinin elektriksiz olduğunu duyurdu.

Yerel medya tarafından yayınlanan görüntülerde şiddetli rüzgarın yıktığı sıra sıra evler, hasar gören ağaçlar, devrilen araçlar ve devrilen elektrik hatları görüldü.