ABD Hewlêr’deki saldırı ardından Hizbullah Tugayları’nı vurdu

Hewlêr’de Amerikan personelini hedef alan yeni bir saldırıdan sonra ABD, Hizbullah Tugayları ve İran destekli diğer güçler tarafından kullanılan üç tesisi vurduklarını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, Hewlêr’deki saldırıda biri ağır olmak üzere üç ABD personelinin yaralandığını belirtti.

Patlayıcı yüklü bir insansız hava aracı kullanılarak gerçekleştirilen bu saldırı çeşitli silahlı gruplardan oluşan ve aynı zamanda Haşdi Şabi'ye bağlı Irak İslami Direnişi tarafından üstlenildi.

Hamas ve İsrail arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de Amerikan askerlerine yönelik çok sayıda saldırı düzenlendi.

Washington’a göre bu saldırıların 103’ü 17 Ekim'den bu yana gerçekleşti ve çoğunu Irak İslami Direnişi üstlendi.

Savunma Bakanı Lloyd Austin, "ABD ordusu Irak'ta Kataeb Hizbullah ve bağlantılı gruplar tarafından kullanılan üç tesise gerekli ve orantılı saldırılar düzenlemiştir" dedi.

Hizbullah Tugayları (Kataeb Hizbullah), 2009 yılından bu yana ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "terör örgütü" olarak kabul ediliyor.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson yaptığı açıklamada "Bu saldırıların devam etmesi halinde ABD kendi seçtiği bir zamanda ve şekilde harekete geçecektir" dedi.