ABD’nin Irak’taki saldırılarında 1 ölü, 24 yaralı

ABD’nin Irak’ta İran yanlısı olarak değerlendirilen gruplara yönelik saldırılarında bir kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak güvenlik kaynakları, salı günü şafak vakti Irak'ta üç noktaya saldırı düzenlendiğini belirtti.  

Irak İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, saldırılardan birinin Bağdat'ın güneyindeki Babil vilayetinin merkezi şehri Hilla'da Haşdi Şabi'ye ait bir bölgeyi hedef aldığını ifade etti.

İkinci saldırının güneydeki Vasıt’ta gerçekleştiği kaydedildi. Bu saldırıda bir kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı belirtildi.

Her iki saldırıda toplam 24 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Bu açıklamadan önce Savunma Bakanı Lloyd Austin, "ABD ordusu Irak'ta Kataeb Hizbullah ve bağlantılı gruplar tarafından kullanılan üç tesise gerekli ve orantılı saldırılar düzenledi" dedi.

Hizbullah Tugayları (Kataeb Hizbullah), 2009 yılından bu yana ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "terör örgütü" olarak kabul ediliyor.

ABD, Hewlêr’de Amerikan personelini hedef alan yeni bir saldırıya misilleme olarak Hizbullah Tugayları’nı hedef aldıklarını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, Hewlêr’deki saldırıda biri ağır olmak üzere üç ABD personelinin yaralandığı bilgisini verdi.

Hamas ve İsrail arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de Amerikan askerlerine yönelik çok sayıda saldırı düzenlendi.

Washington’a göre bu saldırıların 103’ü 17 Ekim'den bu yana gerçekleşti ve çoğunu Irak İslami Direnişi üstlendi.