Afganistan’da ABD saldırısında 50 Taliban öldü !

Afganistan’daki Amerikan güçleri ve NATO komutanı general John Nicholson, Taliban yöneticilerine yönelik bir operasyonda 50'yi aşkın Taliban üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

General Nicholson, Pentagon’daki gazetecilere telekonferans yoluyla yaptığı açıklamada Taliban güçlerini Farah bölgesinden püskürttükten sonra takip altına aldıklarını söyledi.

Talibanların, Amerikan askerlerinin gözetimi altında kendi kaleleri olan güneydeki Helmand’a geri döndüğünü belirten Amerikalı general, 24 Mayıs’ta Musa Kala kasabasında Taliban hareketinin komuta merkezi olarak bilinen bir binada bunları tespit ettiklerini ifade etti.

Nicholson, “Katıldıkların Farah operasyonunu tartışmak üzere toplanan askeri şeflerden oluşan bir gruptu” dedi.

NATO komutanı Nicholson, “Musa Kala’da güvenlik içerisinde toplandıklarını düşünüyor olmalıydılar, ama istihbarat servislerimiz grubu tespit edebildi ve başarılı bir şekilde vuruldular” diye ekledi.

Bu grubun uyuşturucu trafiğine aktif bir şekilde dahil olduğunu iddia eden general, “Bu operasyonun stratejik bir önemde olduğunu söyleyemem ama yerel düzeyde tartışmasız bir şekilde önemlidir” şeklinde konuştu.

Afganistan’daki Amerikan komutanlığına göre, düzenlenen operasyonda Helmand’ı kontrol altında tutan Talibanların iki numaralı ismi Abdul Manan, çok sayıda kasaba şefi ile Kandahar, Kunduz, Herat, Farah, Uruzgan ve Helmand vilayetlerinin yerel yöneticilerinin aralarında olduğu 50’ten fazla Taliban üyesi öldürüldü.