Akdeniz’de göçmen faciası: Ölü sayısı artıyor

Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenlerin bulunduğu bir teknenin batması sonucu meydana gelen faciada ölü sayısının en az 34 olduğu bildiriliyor.

Sıcakların gelmesiyle birlikte Kuzey Afrika ülkelerindeki insan tacirlerinin Avrupa ülkelerine göçmen trafiğinde de artış yaşanıyor. Dün Tunus’un Kerkennah adaları açıklarında yaşanan tekne faciası da bu endişeleri arttırıyor.

Ülkenin liman kentlerinden Safakes açıklarında geçtiğimiz günlerde batan bir teknedekilerin çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu bildiriliyor. Safakes kenti yetkililerinden Murad Türki’nin verdiği bilgilere göre, dün yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Salı günü denizden çıkarılan 22 kişinin ardından dünkü çalışmalarla birlikte toplamda 34 göçmenin hayatını kaybettiği belirlendi. Yaşamını yitirenlerin 23’ünün kadın, 2’sinin ise çocuk olduğu öğrenildi. Ancak batan teknede en az 53 göçmenin olduğu tahmin ediliyor. Bu kişilerin çoğunluğunun Sahra Altı Afrikası ülkelerinden geldiği de verilen bilgiler arasında.