Alman istihbaratına göre ‘gerçek’ bir ‘İslamcı saldırı’ riski var

Alman iç istihbaratı, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın bir sonucu olarak ülkede "gerçek" bir İslamcı saldırı riski konusunda uyarıda bulundu.

Alman iç istihbaratı İslamcı saldırı riskinin "gerçek" olduğu uyarısında bulundu. Alman iç istihbaratının başında bulunan Thomas Haldenwang yaptığı açıklamada "Cihatçı hareketten saldırı çağrıları ve El Kaide ile İslam Devleti'nin (DAİŞ) Orta Doğu'daki çatışmalara müdahil olması yönünde çağrılar görüyoruz" dedi.

Almanya'da bu kurumdan gelen nadir uyarılardan biri olan bu kamuya açık uyarı, yetkililerin "Yahudilerin güvenliğine, İsrail kurumlarına ve aynı zamanda ülkedeki önemli kamusal etkinliklere yönelik potansiyel saldırı planları” konusundaki endişelerini ortaya koyuyor. 

Alman yetkililer, Filistinli Hamas ile İsrail arasında Gazze Şeridi'nde savaşın başlamasından bu yana çatışmanın ülkelerine ithal edilmesinden endişe duyuyor.

2 Kasım'da Almanya, başta Samidun derneğinin faaliyetleri olmak üzere Hamas'la ilgili faaliyetleri yasakladı. Filistinli tutukluları desteklediklerini belirten Samidun derneği, 7 Ekim'de Hamas’ın İsrail’e saldırısının ardından Berlin'de "direnişin zaferini" kutlamak için pasta dağıtmıştı.

İstihbarat servisi ayrıca savaşa ilişkin "sosyal ağlarda nefret, ajitasyon, propaganda ve yalan haber yayan Filistinli aşırılar, Türk aşırı sağcılar ve Alman ve Türk aşırı solcuları” da “tehlike” olarak gösterdi.

İstihbarat servisi aynı zamanda "Alman aşırı sağcıların mevcut durumdan faydalanarak Müslümanlara ve göçmenlere karşı kışkırtıcılık yaptıklarını" belirtti.