Alman polisi 'Uzun Yürüyüş'e saldırdı, gözaltı ve yaralılar var

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle Hannover'den başlayan gençlerin uzun yürüyüşü, altıncı gününde Alman polisinin engeliyle karşılaştı. Polis bir çok genci şiddet kullanarak gözaltına aldı. Saldırı sonucu bazı gençler yaralandı.

"Önder Apo'nun özgürlüğü için, birlikte Serhildan" (Ji bo azadiya Rêber Apo, bi hev re Serhildan" sloganıyla düzenlenen yürüyüş, Avrupa'nın farklı yerlerinden Kürt gençleri ve enternasyonalist gençlerin katılımı ile gerçekleşti.

Yürüyüşün altıncı gününde Alman polisi gençlerin Hamburg'a gitmesini engellemeye çalıştı. 

ANF'ye konuşan eylem organizatörleri, gençlerin kaldıkları kamp alanından eylemin başlayacağı noktaya geçmek için trene bindikten bir süre sonra durdurulduğunu belirtti.

Gençler Lüneburg'dan Wissen Luhe'ye doğru giderken Bardowick'te durduruldular. 

Polisin, trene "biletsiz binildiği" ve "kontrolörlere saldırıda bulunulduğunu" öne sürdüğü öğrenildi. 

Kontrolörlere hiçbir şekilde müdahalede bulunmadıklarını söyleyen eylemciler, kontrolörlerin gençlerin tuvalete gitmesine dahi izin vermediğini belirtti.

Organizatörlerin verdiği bilgiye göre, gençler daha sonra bilet alırken, "Alman polisi sudan sebeplerle yürüyüşü durdurmaya çalışıyor."

Aynı kaynak, polisin başından beri izinli yürüyüşü engellemeye çalıştığına işaret ederek, "İlk günden izin başvurusu yaparken bile yürüyüşü engellemek için çabaladılar. Bu kez sadece bir bilet kontrolü üzerinden bizim Hamburg'a girmememiz için ellerinden geleni yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Eylemci, daha önce izin verilen yolların da değiştirilmeye çalışıldığını, yürüyüşün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü amaç edinmesine rağmen, Öcalan posterlerinin yasaklandığını söyledi.

Eylemci, "Her şeye rağmen sakin kaldık. Faşist Türk devletinin işbirlikçileri, bize saldırıp yürüyüşü durdurmaya çalışıyorlar" tepkisinde bulundu.

Bu sözlerden kısa bir süre sonra polis saldırıya geçti. İlk bilgilere göre üç veya dört genç, darp edilerek gözaltına alındı. Polisin saldırısı sonucu bazı gençler de yaralandı.

Alman polisi basının görüntü alması ve fotoğraf çekmesini de engelemeye çalışıyor.