Almanya 31 helikopter sipariş etti

Almanya, deniz kuvvetlerine ait firkateynlerini donatmak için 2,7 milyar euro maliyetinde 31 adet çok amaçlı helikopter sipariş etti.

"Sea Tiger" adı verilen NH90 tipi bu helikopterlerin 2025 yılından itibaren servise konulması ve 1981'den bu yana serviste olan Lynx tipi helikopterlerin yerine geçmesi bekleniyor.

Almanya'nın helikopter siparişine ilişkin açıklama Airbus tarafından yapıldı.

Alman donanması daha önce de 18 adet NH90 helikopteri sipariş etmişti bunların 7'si teslim edildi. Kara Kuvvetleri'nin de 82 adet helikoptere sahip olması bekleniyor.

Airbus, bunların ordunun farklı kolları tarafından kullanılmasının mürettebata "lojistik ve eğitim açısından önemli bir sinerji sağladığını" savunuyor.

Firkateynlere dahil edilen NH90'lar, denizaltıların takibinde, yüzey savaşı ve denizde nakliye veya kurtarma operasyonlarında kullanılabilecek.

Bu aygıtlar, Fransız Airbus Helicopters, İtalyan Leonardo ve Hollandalı Fokker gruplarını bünyesinde toplayan NH Industries konsorsiyumu tarafından üretiliyor. Şimdiye kadar her türden 427'yi aşkın NH90 yaklaşık on ülkeye teslim edildi. Ekim ayında Fransız özel kuvvetlerine 10 adet NH90 helikopteri için sipariş verilmişti.