Almanya’da ırkçılara yönelik yeni baskınlar

Almanya’da kendilerini ‘halk savunma milisi’ anlamına gelen ‘Bürgerwehr’ olarak nitelendiren aşırı sağcı bir gruba yönelik operasyonlar kapsamında dün de çok sayıda eve baskın yapıldığı duyuruldu.

Geçtiğimiz hafta Cuma akşamı Chemnitz şehrinde bir gruba zorla kimlik kontrolü yapmak isteyen ve İranlı bir genci yaralayan ‘Bürgerwehr’ adlı aşırı sağcı gruba yönelik operasyonlarda yeni baskınlar yapıldı.

Hafta başında 15 kişinin gözaltına alındığı operasyonlar kapsamında dün de bazı evlere baskın düzenlendi. Savcılık kararıyla ‘Terör ve Aşırıcılıkla Mücadele Birimi’ne bağlı polislerin de katıldığı baskınlar nedeniyle evlerdeki aramaların akşam saatlerinde de devam ettiği öğrenildi.

Bürgerwehr adıyla organize olan aşırı sağcılar, Pro Chemnitz adlı ırkçı grubun gösterisi ardından Alman, İran ve Pakistan vatandaşlarının olduğu bir gruba yönelik saldırıda bulunmuştu. Bir parkta kutlama yapan gruba zorla kimlik kontrolü yapmak isteyen ırkçılar, daha sonra 26 yaşındaki bir İran vatandaşını yaralamışlardı.

Olay sonrasında 15 kişilik grubun tüm üyeleri gözaltına alınırken, 6’sı Cumartesi günü savcılık tarafından mahkemeye sevkine karar verilmişti.