Almanya gizlice Rus petrolü ithal etmeye devam ediyor!

Alman medyasına göre Berlin’i besleyen rafineriyi çalıştırmak için Rus petrolü gizlice ithal edilmeye devam ediyor.

Alman basınında yer alan haberlere göre Almanya, Berlin'i besleyen rafineriyi çalıştırmak için Rus petrolü ithal etmeye devam ediyor. Petrolün Kazakistan'dan geldiği resmi olarak beyan edilerek yaptırımların delindiği ifade ediliyor.

Komünist dönemden bu yana Berlin'in kuzey doğusundaki Schwedt'te bulunan PCK rafinerisi, Drouschba boru hattı üzerinden Rusya'ya bağlı. Bu rafineri, başkente yakıt ve parafin sağlayan stratejik bir rafineri olarak önem kazanıyor.

Bu rafineri aynı zamanda Moskova'ya yönelik yaptırımları eleştiren aşırı sağın yükselişte olduğu bu dezavantajlı bölgedeki en büyük işveren konumunda. Teknisyenler rafinerinin Rus ham petrolü dışında herhangi bir petrol türüyle çalışamayacağını savunuyor.

Bu zorluklarla karşı karşıya kalan Berlin, haziran ayına kadar Avrupa boykotunun gevşetilmesini sağlamıştı.

Ancak o tarihten bu yana hiçbir şey değişmediği belirtiliyor. Alman medyasına göre Berlin, PCK için yapılan ithalatın Kazakistan'dan gelmesini sağlayarak Avrupa yaptırımlarını deliyor. Ve bunu gümrüklerin yaptırımlar kapsamında gerekli kontrolleri yapmasını engelleyerek gerçekleştirdiği ifade ediliyor.