Almanya’ya Rusya bağlantılı siber saldırı iddiası

Almanya’da Federal Meclis üyeleri ve orduya ait bilgisayarlara yönelik Rus istihbaratı kaynaklı büyük bir siber saldırı düzenlendiği ididia edildi.

Der Spiegel dergisinin iddiasına göre, Alman güvenlik makamları tarafından ülkedeki birçok kuruma yönelik siber saldırı düzenlendi. Federal Meclis (Bundestag) üyeleri ile Alman ordusunun (Bundeswehr) hedeflendiği iddia edilen siber saldırıların, Rus istihbarat örgütleriyle bağlantılı olduğu savunuluyor.

Habere göre, ‘Snake’ adlı siber saldırılar kapsamında Federal Anayasayı Koruma Örgütü (BfV) kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda daha başka siber saldırıların olduğu belirlendi. Haberde, saldırıların devlet kurumları ile siyaset dünyasını hedeflediği savunuldu.

İddiaya göre, Rus istihbaratıyla bağlantılı olan siber saldırılarda Bundestag parlamenterlerinin e-posta hesaplarından ziyade bağlı oldukları siyasi partilere ait hesapları hacklendi. ‘Snake’ adlı saldırıların yeniden aktifleştirildiği ve en son 14 Kasım’da saldırı tespit edildiği de haberde yer verilen bir başka iddia.

Haberde, Alman güvenlik birimlerinin siber saldırılarda hangi bilgilerin çalındığına dair araştırmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bir diğer adı ‘Turla’ olan ‘Snake’ adlı siber saldırı grubunca gerçekleştirilen saldırıların ilk kez bu yılın başında tespit edildiği ve Dışişleri Bakanlığı çalışanları dahil birçok birimin bilgilerinin çalındığı iddia edilmişti. Siber saldırı ardından suçlanan Rusya hükümeti, Federal Meclis’in internet ağına düzenlenen saldırıyla bağının olmadığını savunmuştu.