Amerikalı asker: İlk kez kariyerimden utandım

Amerikan özel kuvvetlerine bağlı bir asker, Türk vahşetine tanıklık ettiğini belirterek, “İlk kez kariyerimden utandım” dedi.

Fox News’te yer alan bir habere göre Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile birlikte sahada yer alan Amerikalı özel kuvvetlerden bir asker, “Türkiye kabul ettiklerini yapmıyor. Bu korkunç” dedi.

VAHŞET

Kürtlerin tüm anlaşmalara uyduğunu belirten asker, “Türkler için sınırın bu tarafında hiçbir tehdit yoktu” diye konuştu.

“Bu çılgınlık” diyen Amerikalı asker, “Vahşet mi olarak adlandırırlar bilmem, ama burada yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

BU KORKUNÇ

Türk devletinin güvenlik mekanizması dışını vurduğunu belirten asker, Amerikan askerlerinin hiçbir şey yapmadığını söyledi. Asker, tek yaptıkları şeyin oturup izlemek olduğunu belirtti.

Aynı asker, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararına ilişkin “Sorunu anlamıyor. Bunun etkilerini anlamıyor. Erdoğan bir İslamcıdır, aklı başında bir aktör değil” dedi.

YAZIK, SADECE SEYREDİYORUZ

Özel kuvvetler elemanı, “Yazık. Sadece seyrediyoruz. Bu korkunç” diye ekledi. Çok sayıda DAİŞ’li tutuklunun da gelecek günlerde veya haftalarda serbest kalabileceği uyarısında bulunan asker, Amerikan birliklerinin üst düzey sorumlularının kararından dolayı hayal kırıklığı yaşadığnı belirtti.