Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Anlaşmasız Brexit endişesi: Ordu da görev alabilir

Büyük Britanya’da Brexit’in AB ile bir anlaşma sağlanamadan gerçekleşmesi halinde ordunun da ihtiyaç halinde görev alabileceği duyuruldu.

Büyük Britanya’nın Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışına (Brexit) dair anlaşmanın kabul edilmemesi halinde, ülkede birçok alanda karışıklık ve hataların olacağı tahmin ediliyor.

Telefon ve bankacılık giderlerinin artmasından ilaç sıkıntısına ve ulaşımda kaosa kadar birçok alanda sıkıntıların başgöstermesi bekleniyor. Ayrıca para birimi sterlinin düşeceği ve işsizliğin artabileceği hesaplanıyor.

Başbakan Theresa May’in Brexit’in anlaşma olmadan gerçekleşmesi ihtimalini de gözardı etmediği bilinirken, en az 80 bin şirkete 29 Mart 2019’da gerçekleşecek Brexit’e nasıl hazırlanılması gerektiği yönünde bilgilendirme yapılması planlanıyor. Hükümet bugün anlaşma eksikliği halinde nasıl bir tutum izleneceğine dair yol haritasını açıklayacak.

Öte yandan Savunma Bakanlığı, Brexit’in olası olumsuz etkilerini azaltmak için ordunun da göreve hazır olduğunu duyurdu.

Savunma Bakanı Gavin Williamson, talep gelmesi halinde 3 bin 500 kadar askerin devlet kurumlarının taleplerine göre yardımcı olabileceğini kaydetti.

2016’da gerçekleşen referandumla AB’den çıkma kararı alınan Britanya’da AB ile varılan Brexit anlaşmasının parlamentodan geçmeme riski var.

Ancak daha önce belirlenen takvim gereği Brexit’in 29 mart 2019’da gerçekleşmesi gerekiyor.