AP karbon nötrlüğü elde etmek için kilit reformu reddetti

Döngülerle dolu bir günün sonunda, Parlamento üyeleri 2035'te termal araçların sonunu onayladılar, ancak karbon piyasası reformunu reddettiler. Bazı Avrupa Parlamentosu üyeleri bunu çok hırslı bulurken diğerleri yeterli bulmadı.

Avrupa Parlamentosu üyeleri, 2035'te neredeyse tüm termal araçların satışının sona ermesini onaylamalarına rağmen, Avrupa Birliği'nin (AB) 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne taahhüt ettiği gibi gerçekleştirmesi gereken temel reformlardan biri üzerinde anlaşmaya varamadılar.

Avrupa “yeşil anlaşmasının” temel direkleri olan toplamda sekiz metin üzerinde oylamaya çağrıldıkları halde, birbirini izleyen ve doğal olmayan ittifak oyunları yoluyla CO2 emisyon izinlerinin alınıp satıldığı ve iklim için topluluk eyleminin merkezinde yer alan sistem olan karbon piyasası reformuna (Emisyon Ticareti için ETS olarak bilinir) meydan okudular.

14 Temmuz 2021'de Avrupa Komisyonu, Yirmi Yedi'nin CO2 emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 55 oranında azaltmasını ve böylece Paris iklim anlaşmasına uymaya başlamasını sağlayacak iklim geçişini uygulamaya yönelik on dört yasama teklifi sundu. O zamandan beri, bir yanda üye devletler, diğer yanda MEP'ler, nihai bir uzlaşma bulmak için kendi aralarında müzakereye başlamadan önce, konumları hakkında karar vermeye çalıştılar. Çarşamba günü, Avrupa Parlamentosu'nun başkentlerin yazdan önce tamamlamak istedikleri bu ilk adımı onaylaması gerekiyordu.