Armanc: Her tepede kuşatmadalar

HPG komutanlarından Haki Armanc, Türk ordusunun HEftanin’de indirme yapabildiği her yerde büyük darbe aldığını, işgal edebildiği tepelerde de kuşatmada olduğunu söyledi.

Komutan Haki Armanc, işgalci Türk ordusunun Heftanin’de ilerleyemediğini belirterek, “Halkımız bilmeli; Heftanin’i bırakmayacağız, geri adım atmayacağız. Heftanin bizim toprağımızdır” dedi.

HPG komutanlarından Haki Armanc, Stêrk TV’ye konuştu. Türk devletinin, tüm askeri ve siyasi saldırılarına rağmen her geçen gün kan kaybettiğini belirten Haki Armanc, “Türk diktatörlüğü giderek sıkışıyor. Sıkıştıkça da kuralsız vahşi saldırılarda bulunuyor. Tarihte çok örneği var; sıkışan her diktatör, ahlaksız ve kuralsız saldırılara başvurur” dedi.

Bu saldırılara karşı fedaice bir direniş olduğunun da altını çizen Komutan Armanc, Heftanin’deki işgal saldırıları için şunları söyledi: “İlk günlerde bazı tepeleri aldılar. Bunlar da sınırın yakınındaki tepelerdi. Daha sonra gerilla direnişi öne çıktı. Onlarca etkili eylem gerçekleşti, yüzlerce işgalci öldürüldü. Bu nedenle operasyon amacına ulaşmadı. Aslında işgal edebildikleri tepeler de daha çok çıplak olan ve gerillanın bulunmadıklarıdır. Gerilla bölgede var, ancak başlangıçta indirme yaptıkları Şehit Berivan ve Sipan gibi tepelerde gerilla yoktu. Qasokê ve Xantur gibi tepeleri de önce savaş uçakları, Kobralar ve havanlarla yoğun bir şekilde bombalayıp ardından indirme yaptılar. Gerilla, indirme yapılan tüm noktaları vurdu. Arkadaşlar belki zirvede değillerdi ama etrafındaydılar. İndirme olduğu sırada her yerde vuruldular. Skorskyleri, Kobraları darbe aldı, çok sayıda kayıpları oldu. Düşmanın gelip de darbe almadığı bir yer yok.”

HEFTANİN’İ BIRAKMAYACAĞIZ

Heftanin’de hiçbir yerde çekilmediklerini vurgulayan HPG komutanlarından Haki Armanc, şunları ifade etti: “Onlar tepeleri almışlar ama biz etrafındayız. Bir adım ilerleyemiyorlar. Zaten her gün tüm tepelere yönelik eylemler var. Onların elinde teki bir şey kaldı, o da teknik. Çok yoğun bir bombardıman var. Bombalayarak ilerlemek istiyorlar ama her ilerlemek ya da indirme yapmak istediklerinde vuruyoruz. İndirme yaptıkları tüm yerler gerilla kuşatmasında, diyebiliriz. Halkımız bilmeli; Heftanin’i bırakmayacağız, geri adım atmayacağız. Nereye gidebiliriz ki? Heftanin bizim toprağımız.”

YÜZLERCE ÖLÜ VE YARALILARI VAR

Türk devletinin kayıplarının çok olduğunu, ancak gizlediğini belirten Komutan Haki Armanc, “Tek tek veriyorlar. Yüzlerce ölü ve yaralıları var” dedi.

ZAXO OVASINA ULAŞMIŞLARDI

Güney halkının da Türk devletinin işgalciliğine karşı sessiz kalmaması, yurtsever ve Kurdî bir tutum almasını beklediklerini kaydeden Armanc, “Saldırılar, varlığımıza, ulusumuza yöneliktir. Herkes onurlu bir tutumla bir şeyler yapmalı. Ulusal birlik ruhuyla hareket ederek, bu soykırımcı faşist işgalcilere karşı başarılı olabiliriz” şeklinde konuştu.

PÊŞMERGELERE SESLENDİ

HPG komutanlarından Haki Armanc, pêşmergelere de seslendi: “Türk devleti adım adım gelerek karakol kuruyor, önceki operasyonlara benzemiyor. Karakol kurduğu yeri kendi toprağı yapmak istiyor. Eğer gerilla olmasaydı Haftanin’in tümünü alıp Zaxo ovasına kadar ulaşmıştı. İki yıldır gerilla Heftanin’de nefes nefese, büyük bir kahramanlıkla direniş sergiliyor. Güney halkımız ve onurlu pêşmergeler, gerillanın yanında yer almalı ve sömürgeciye karşı mücadele etmeli.”

GERİLLA KUZEY’DE DE ETKİLİ

Gerillanın Türk ordusunun operasyonlarına rağmen kış mevsimini de kayıp vermeden atlattığını; Kuzey eyaletlerinin hemen hepsinde eylemler yaptığını ama son dönemde bazı eksikliklerden kaynaklı kayıplar da verildiğini belirten Armanc, gerillanın Kuzey’de etkisiz kaldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu, devletin ağır kayıplar verdiğini ancak gizlediğini söyledi. Armanc, “Her eyalette eylem var. Tüm arkadaşlarımız da eylemlerini daha üst düzeye çıkarma çabası içerisindedir” dedi.

GERİLLA CUDİ’DEN ÇIKMAZ

HPG komutanlarından Haki Armanc, son yıllarda aralıksız bir şekilde inşa edilen karakol ve kalekollar ile askeri yol ve barajlara dikkat çekerek, eyaletler arası bağın koparılmaya, tarihsel hafızasının silinmeye ve kültürel mirasın yok edilmeye çalışıldığını vurguladı. Cudi Dağı üzerinde yoğunlaşmaya işaret eden Armanc, özetle şöyle devam etti: “Nuh’un gemisinin durduğu yerde karakol yapmak, kökten kaldırmak istiyorlar. Kömür çıkarma gibi gerekçelerle de Cudi’nin her yanını tahrip etmeye çalışıyorlar. Tarih ve kültürü yok etmeye yönelik çalışmalarda kimsenin yer almaması gerekir. İçişleri Bakanlığı'nın eliyle oluşturulan ihale çeteleri ve payandalarını tekrar uyarıyoruz. Kimse, Kürtler üzerinde yürütülen kültürel soykırımda yer almamalı. Zira bu suçtur. Hedefimiz olurlar. Gerilla Cudi’ye kök saldı. Gerilla hiçbir zaman oradan çıkmaz; düşman hiçbir zaman orada rahat etmez. Kimse yanlış hesap yamasın.”