Ateşin Çocukları İnisiyatifi bazı yerleri ateşe verdi

Ateşin Çocukları İnisiyatifi 13-23 Haziran tarihleri arasında farklı kentlerde düzenlenen bir dizi yeri ateşe verdiğini açıkladı.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada 7 hedefe yönelik düzenledikleri eylemleri açıkladı.

Eylemler şöyle sıralandı:

“13 Haziran: Antep İbrahimli mahallesinde AKP işbirlikçisi iki kişinin arabaları yakılarak küle dönmüştür. İntikam alevleri artık Kürdistan’da AKP-MHP yandaşlarına da ulaşacak ve hesap sorulacaktır.

19 Haziran:Antep Nurdağı ilçesinde benzin yüklü bir tanker inisiyatifimizin doğal üyeleri tarafından intikam ateşiyle yakılmıştır. Tanker tamamen yanarak kullanılamaz duruma gelmiştir.

21 Haziran: Antep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil fabrikası küle dönmüştür. Faşist Türk basını Antep’te peş peşe şüpheli yangınlar diyerek gerçeği gizlemeye çalışsa da intikam alevleri gerçeği aydınlatmıştır. Antep’te intikam ve özgürlük ateşi yakan doğal üyelerimizi selamlıyoruz.

22 Haziran: İstanbul Samatya’da bulunan Eğitim ve Araştırma Hastahanesi intikam alevleriyle yakılmıştır. Kürdistan’da halkımızı bilerek zehirleyen, hasta düşüren ve korona virüsü bilinçli şekilde yayan AKP-MHP çetesine bir cevaptır. Eylem sonucunda hastahane panikle boşaltılmış, Sağlık Bakanı ve valilik olayı hemen madde bağımlısı bir gencin üzerine yıkmıştır.

22 Haziran: Denizli Pamukkale ilçesinde faşistlere ait bir araç yakılarak küle dönmüştür.

22 Haziran: Isparta Anadolu mahallesinde park halinde olan Kürt düşmanı şirkete ait minibüs intikam ateşiyle küle dönmüştür.

23 Haziran: Kocaeli Dilovası’nda bulunan devasa suni çim üretme fabrikasını inisiyatifimizin ateşlerine teslim ettik. Yangın üç saatte onlarca itfaiye aracı ve başka araçların müdahelesi sonucunda zorla söndürülmüştür. Fabrikadan geriye esen yeller kalmıştır.”