Avrupa’yı Ciara’dan sonra Dennis fırtınası vurdu

Geçen hafta sonu Avrupa’da bir çok kişinin ölümüne ve önemli maddi hasarlara yol açan Ciara fırtınasından sonra bu kez Dennis fırtınası, bir çok ülkede etkili oldu.

Dennis fırtınası Birleşik Krallık’ta şiddetli yağışlar, rüzgarlar ve su baskınlarına neden oldu.

Yüzlerce uçak yerinden kalkmazken, Galler’de kırmızı alarm verildi. Meteoroloji servisleri “ölüm tehdidi” oluşturduğu uyarısında bulundu.

İskoçya’dan Birleşik Krallık’ın güney batısındaki Cornwall kontluğuna kadarki alanda 200’e yakın su baskını alarmı verildi. Rüzgarın şiddeti saatte 150 kilometreye kadar çıktı

Dennis fırtınası Fransa ve Belçika’yı da vurdu. Fransa’da özellikle Bretonya bölgesinde 14 bin ev elektriksiz kaldı. Henüz herhangi bir yaralanma bilgisi gelmedi. Ancak bir çok bölgede ağaçlar köklerinde söküldü, parklar fırtına nedeniyle ziyarete kapatıldı. Finistere bölgesinde rüzgarın saatteki hızı 130 kilometreye çıkarken, dalgaların boyu 15 metreye kadar yükseldi.

Belçika’da çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Ciara fırtınasına göre, Dennis fırtınasının Belçika’daki şiddeti daha az olsa da daha tehlikeli sonuçlara yol aöabileceği uyarısı yapıldı.

Dennis fırtınasının geçmesinden sonra meteoroloji servisleri gelecek hafta herhangi bir fırtına öngörmüyor.