Avustralya’daki fırtınada ölü sayısı 7’ye yükseldi

Avustralya'nın doğusundaki Jasper fırtınasında hayatını kaybedenlerin sayısını 7’ye yükseldi.

Avustralya'nın doğu kıyısında meydana gelen fırtına 7 kişinin ölümüne neden olurken, 80 binden fazla ev elektriksiz kaldı. 9 yaşındaki bir çocuk da ölenler arasında yer alıyor.

Pazartesi gününden bu yana fırtına ve şiddetli rüzgarlar, Queensland ve Victoria eyaletlerinde ağaçların devrilmesine ve sel baskınlarına neden oldu.

Polis, içinde on bir kişinin bulunduğu bir teknenin Brisbane yakınlarında alabora olduğunu ve iki kişinin boğulduğunu, kayıp olan son mürettebatı aradıklarını bildirdi.

Queensland Polis Şefi Katarina Carroll gazetecilere yaptığı açıklamada, "Son 24 saat hava koşulları nedeniyle trajik geçti" dedi.

Kurtarma ekiplerinin salı günü doğudaki Gympie'de bir rögara kapılan ve henüz bulunamayan 46 yaşındaki bir kadınla ilgili "ciddi endişeleri" var.

Sözkonusu kadınla birlikte rögara kapılan diğer iki kadından biri kurtulmuş, diğeri ise ölmüştü.

Avustralya Meteoroloji Servisi, Queensland bölgesinin "tehlikeli" gök gürültülü fırtınalar, "hayatı tehdit eden" seller, "dev" dolu taneleri ve "yıkıcı" rüzgâr riski altında olduğu uyarısında bulundu.

Salı günü 120 binden fazla müşterisinin elektrik kesintisinden etkilendiğini açıklayan bölgesel elektrik sağlayıcısı Energex, mevcut durumda halen 80 binden fazla evin elektriksiz olduğunu bildirdi.