Bedir Tugaylarının karargâhı yakıldı

Basra’da polis tarafından öldürülen bir gösterici için düzenlenen törende, Bedir Tugayları'nın karargâhı ateşe verildi.

Irak’ın başkenti Bağdat başta olmak üzere Şii Arapların yaşadığı güney ve orta kentlerdeki gösteriler Pazartesi gününden itibaren yeni bir aşamaya geçti. Eylemlerde polis, güvenlik gücü mensubu ve çok sayıda gösterici öldü.
Basra’da iki gün önce yapılan gösterilerde öldürülen Cinat Madi için dün akşam üzeri Basra’da kitlesel gösteri düzenlendi. Göstericiler, mezarlıktan dönüşte İran karşıtı sloganlar atmaya başlayarak, İran’a yakınlığı ile bilinen Hadi Amiri’nin sorumluluğunu yaptığı Bedir Tugaylarının karargâhına doğru yürüyüşe geçti. Kısa süre içinde Bedir Tugayları karargâhına ulaşan kitle, karargâhı ateşe verdi.
Bunun üzerine Bedir Tugayları üyeleri, polis ve güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmalarda 1 gösterici yaşamını yitirirken, 7 gösterici de yaralandı.

HİZBULLAH KARARGÂHI DA YAKILMIŞTI

Hafta boyunca devam eden gösterilerde güvenlik güçleri, polis ve göstericiler arasında çok şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Son bir hafta içinde yaşanan çatışmalarda 10’ün üzerinde gösterici ve polis yaşamını yitirirken, 150 kişi de yaralandı.
Polis ve güvenlik güçlerinin şiddet kullanmasına karşı göstericiler, İran yanlısı Haşdi Şabi gruplarının merkezlerini hedefledi.
Necef kentinde 19 Ocak’ta düzenlenen gösterilerde, Haşdi Şabi bileşenlerinden Hizbullah Tugayları’nın (Ketaib Hizbullah) karargâhı göstericiler tarafından hedeflenerek ateşe verilmişti.

YOLLAR KAPALI, OKULLAR TATİL

Başta başkent Bağdat başta olmak üzere birçok vilayette gösteriler sürerken, birçok anayol trafiğe kapatıldı. Köprü ve şehirler arası bazı yollar da kapatılmış durumda. Okullar ve resmi kurumlar ise tatil ilan edildi.