Belçika’da demiryolu çalışanları greve gidiyor

Belçika’da demiryolu çalışanları ile şirket arasındaki uzlaşı toplantısı başarısızlıkla sonuçlandı. Sendikalar kasım ve aralık aylarında greve gidecek.

Demiryolu işçilerinin ortak cephesi ile demiryolu şirketleri arasında cuma sabahı yapılan uzlaşma toplantısı başarısızlıkla sonuçlandı. Sendikalar, 7-9 Kasım ve 5-7 Aralık tarihleri arasında 96 saatlik grev eylemi düzenleyeceklerini teyit ettiler.

CGSP Cheminots, CSC Transcom ve SLFP Cheminots sendikaları ile demiryolu şirketleri arasında cuma sabahı yapılan uzlaştı toplantısı başarısızlıkla sonuçlandı.

Sendikalar, 7-9 Kasım ve 5-7 Aralık tarihleri arasında 96 saatlik greve gideceklerini bildirdi.

Sendikalar, yeniden yapılanma bağlamında demiryolu şirketlerinin "sosyal istişarenin temel ilkelerine saygı göstermeden" aldıkları "tek taraflı kararlara” tepki gösteriyor.

Son toplantıda da demiryolu yönetiminin “yeni bir teklifte bulunmadığını” belirten sendikalar, yönetimin yatıştırma yerine çatışma arayışında olduğunu belirtti.

CGSP Cheminots sendikasının ulusal başkanı Pierre Lejeune, "Dahası, CEO'ların hazır bulunmaması sosyal diyaloğun yokluğunun bir başka kanıtıdır” dedi.

Lejeune, önümüzdeki hafta "somut bir öneri" olursa “kapıyı tamamen kapatmadıklarını” da sözlerine ekledi.

Ortak sendikal cephe, demiryolu yönetimiyle yaptığı görüşmelerde "belirli sınırların aşıldığını" düşünüyor.

Sendikalar "demiryolu çalışanlarının aleyhine" verimlilik artışının durdurulmasını, "sahadaki gerçeklikten kopuk ve operasyonel açıdan hiçbir katma değeri olmayan" yeniden yapılanmaların durdurulmasını, işlerin sözleşmeye bağlanması politikasının durdurulmasını ve yasal işe alımların uygulanmasını talep ediyor.