Belçika ve Almanya’da sel felaketi, 5 ölü

Almanya’nın batısında sel felaketi nedeniyle altı ev sulara kapıldı, en az 4 kişi hayatını kaybetti. Belçika’da Salı gününden bu yana şiddetli yağışlar var. Bir genç sele kapılarak hayatını kaybetti.

Belçika’nın Fransızca dilli Valon bölgesinde yağışlar nedeniyle çok sayıda akarsu yatağından taşarak sele dönüştü. Bazı komünler ve gençlik kampları tahliye edilirken, tren yollarında aksamalar oldu.

Sabah saatlerinde ülkenin güneyinde tren seferleri durduruldu. Perşembe sabahı güneyde anayollar başta olmak üzere çok sayıda yolu su bastı.

Sulara kapılan bir gencin cenazesi de bulundu. Gencin 22 yaşında olduğu bildirildi. Cesedi Rotenberg yakınındaki bir akarsuda bulundu.

Valon bölgesinde genel olarak çok sayıda akarsuya ilişkin verilen alarm kaldırıldı.

Ancak Liege bölgesi ve diğer birçok bölge için bu şiddette yağışlar, bölgenin çok sayıda sakini açısından bir ilki ifade ediyor. Sular neredeyse birinci kata kadar ulaştı.

Liege bölgesindeki Theux köyü tamamen sular altında kaldı.  Benzer şekilde Spa kenti merkezini su kapladı.

Almanya’nın batısını vuran aşırı yağışlar nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, 50’yi aşkın kişi kayboldu. Polise göre altı ev ırmak sularına kapıldı.

Coblence polis sözcüsü Schuld yerleşim yerinde sulara kapılanların çoğunun evlerinin çatısında bulunduklarını belirtti. Bu köy, Kuzey Ren Vestpalya bölgesinde bulunuyor. Yağışlar nedeniyle ırmaklar taştı, ağaçlar köklerinden söküldü, yollar ve evler sular altında kaldı.