Berlin’de protesto: Bir daha asla!

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce kişi Hanau’da gerçekleşen ırkçı saldırıya karşı sokaklara çıktı. İki ayrı yerde kitlesel miting yapıldı.

19 Şubat günü Hanau’da 5’i Kürt 9 kişinin katledildiği ırkçı saldırıya karşı Berlin’de antifaşistler sokaklara döküldü

Saat 18:00’de Hermanplatz meydanında toplanmaya başlayan binlerce Alman, Kürt ve Türkiyeli anti faşist ile ırkçılık karşıtları, faşizme bir daha geçit vermeyeceklerini haykırdı. Yürüyüşe Alevi ve Êzidî kurum temsilcileri de katıldı.

Eylemde Alman hükümetine de ciddi eleştiriler yöneltilirken Almanya’da gittikçe yükselen aşırı sağ ve ırkçılığa karşı gerekli önlemlerin alınmadığı yönünde tepkiler dile getirildi.

Alman hükümetinin Türk faşist rejimi ve diktatör Erdoğan’la olan ilişkileri tepkilerin odağında yer aldı.

TJK- E adına söz alan Kürt kadın aktivist Zozan Serhat: “Alman hükümetinin Erdoğan ile olan ilkesiz ilişkileri Almanya’da da faşizme cesaret vermektedir. Alman hükümeti Türkiye’de, Kürdistan’da, Rojava’da ve Almanya’da Kürt çocuklarının kanının sorumlusudur. Alman hükümeti kendisini bu utançtan kurtaramaz. Şiddetle kınıyoruz ve her yerde Kürt halkına ve halklara sahip çıkacağımızı bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

Yürüyüş boyunca, “Almanya bir daha asla!”, “Alman faşizmine geçit yok”, “Bijî Serok Apo”, “PKK ve Kürt halkının yanındayız” şeklinde sloganlar atıldı.

Yaklaşık 3 saat süren miting ve yürüyüş Cumartesi Hanau’da yapılacak olan büyük antifaşist ve ırkçılık karşıtı yürüyüşe katılım çağrısıyla son buldu.

Aynı saatlerde Berlin Brandenburger Tor’daki Alman parlamentosunda grubu bulunan partilerin katılımıyla bir miting yapıldı. Bu mitinge de binlerce kişi katıldı.