Berlin’e göre Hamas’ın roket atışları ‘terörist saldırı’

Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, Hamas’ın İsrail’e yönelik roket atışları için “terörist saldırılar” diyerek, İsrail’in “meşru savunma hakkı” olduğunu söyledi.

Alman hükümeti, İsrail’in Hamas’ın saldırılarına yanıt vermek için “meşru savunma hakkı” olduğunu savundu.

Basın toplantısı sırasında konuşan sözcü Seibert, “Tek amacı ayrım yapmadan ve keyfi bir şekilde insanları öldürmek ve korku yaymak olan terörist saldırılardır” dedi.

Seibert, Angela Merkel hükümetinin “bu saldırılar karşısında İsrail’in meşru müdafaa hakkını” savunduğunu belirtti.

ÇİN YÖNETİMİ ABD’Yİ SUÇLADI

Öte yandan Çin yönetimi ABD’yi “Filistinlilerin acılarını görmezlikten gelmekle” suçladı.

İsrail’in temel ittifakı olan ABD, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sanal bir kamuoyu toplantısının Cuma günü düzenlenmesini reddederken, sonuçta pazar günü yapılmasına karar verildi.

Bu ay BM Güvenlik Konseyi’ne başkanlık eden Çin, BM kurumunda Filistinlilerin savunma hakkından yana tavır aldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, “ABD Müslümanların hakları için kaygı duyduğunu tekrarlıyor ancak Filistinlilerin acılarını görmezden geliyor” dedi.

ABD’nin Müslüman Uygurlara ilişkin gösterdiği hassasiyetlerine göndermede bulunan sözcü, “ABD, Filistinlilerin yaşamının da değerli olduğunun farkına varmalı” diye ekledi.

GAZZE ŞERİDİ'NDE İSRAİL SALDIRILARINDA 119 ÖLÜ

Pazartesi gününden bu yana Hamas ile İsrail arasında şiddetli çatışmalar var. Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail hava saldırılarında şimdiye kadar 119 kişi hayatını kaybetti, 830 kişi yaralandı. İsrail tarafında ise 7 ölü var.

Batı Şeria'da da pazartesi gününden beri İsrail saldırılarında 5 kişinin öldüğü bildirildi.