Biden: Trump ırkçılık ateşini körükledi

ABD'de 2020 seçimlerinde Demokrat Parti’nin ‘favori adayı’ olarak görülen eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Donald Trump’ın beyaz ırkçılığı körüklediği tepkisinde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) son günlerde beyaz ırkçılar tarafından yapılan ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarla sarsılmıştı.

Bugüne kadar beyazların üstünlüğünü savunan ırkçılara sözlü destek vermekle suçlanan ABD Başkanı Donald Trump ise, saldırılar sonrasında ırkçılığı kınamak zorunda kalmıştı.

Ancak El Paso ile Dayton’da gerçekleşen saldırılar, ırkçıların Trump yönetimiyle birlikte daha saldırgan hale geldiği eleştirilerine yol açıyor.

Eski ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin 2020 seçimleri için en güçlü adaylarından olan Joe Biden da Trump’a sert sözlerle yüklendi.

El Paso’ya ziyaretinde konuşan Biden, “Donald Trump, açıkça ve ‘utanmadan’ nefret, ırkçılık ve bölme siyasetini benimsedi” diye konuştu.

Trump’ın beyaz ırkçılığı açık veya üstü örtülü sözleriyle desteklediği eleştirisinde bulunan Biden, “Bu Başkan (Trump), hem açık hem de kodlanmış lisanıyla bu ülkedeki beyaz üstünlüğü ateşini körükledi” dedi.

Biden, Trump’ı ‘cesaretlendirmekle’ suçladığı beyaz ırkçılığının ABD’de dalga halinde yayıldığını ve bunun ülkenin ‘sorunu’ olduğunun da altını çizdi.

Biden’a cevap veren Trump ise, eski başkan yardımcısının eleştirilerinin haksız olduğunu savundu.

Trump, seçilmeden önce Meksikalıları ‘tecavüzcü’ olmakla suçlarken, Orta Amerika’dan gelen göçü ise ‘işgal’ olarak tanımlamıştı.