Brezilya’da halk, Bolsonaro’nun gitmesi için alanlardaydı

Brezilya’da halk, yolsuzlukla suçlanan Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun gitmesi talebiyle alanlardaydı.

Brezilya’da binlerce kişi yolsuzlukla suçlanan Jair Bolsonaro’nun gitmesi talebiyle eylem yaptı.

Çok sayıda kentte düzenlenen eylemde Bolsonaro’nun özellikle covid-19 aşılarının alımında yapılan yolsuzluklara göz yumduğunu belirtiyor.

Sağlık bakanlığında çalışan bir kişi Hindistan’dan getirilen Covaxin isimli aşının çok pahalıya getirildiğini kanıtlamaması için yoğun baskılara maruz kaldığını aktardı.

Bir eylemci “Bolsonaro’nun beceriksiz, soykırımcı olduğunu biliyorduk, şimdi de kirlenmişliğini gördük. Bu yolsuzluktan haberdardı ve hiçbir şey yapmadı” diye konuştu.

Başka bir kadın ise, yarım milyondan fazla insanın öldüğüne dikkat çekerek, “Şu anda gün yüzüne çıkanı daha önce de herkes biliyordu. Yolsuzluk vardı, böylesi bir hükümetin varlığını desteklemek çılgınlıktır” dedi.

Başka bir eylemci ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Bu inkarcı hükümet ile olmuyor. Bilimin tersine giden bir durum var ve 500 bin kişi yaşamını yitirdi. Uluslararası topluluk bu durumu çok iyi biliyor. Bu eylemler sadece Brezilya’da olmadı, dünya genelinde protesto eylemleri var.”

Brezilyalı üç senatör Bolsonaro’yu “yalancılık” ile suçluyor ve bir devlet insanının görevlerini yerine getirmediğini belirtiyor. Bu suçlamalar ardından savcılık bir ön soruşturması açtı.

İki yıldır iktidarda olan Jair Bolsonaro, halkın büyük bir bölümünde yoğun bir şekilde tepki topladı. Bugünkü eylemler Mayıs ayından bu yana ülkede yapılan 3 eylem.