Brüksel’de Covid tedbirlerine karşı onbinlerce kişi sokaklara çıktı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Covid-19 tedbirlerine karşı onbinlerce kişi sokaklara çıktı.

Brüksel’de Covid-19 salgınına karşı mücadele çerçevesinde alınan tedbirlere karşı yeni bir eylem daha gerçekleşti. Son iki ayda beşinci kezdir aynı tepkiyle eylemler düzenleniyor.

Nord trend garında onbinlerce kişi bir araya geldi. Çok sayıda hareket ve 600’ü aşkın Avrupalı yerel dernek eyleme katıldı.

Eylemciler Avrupa mahallesi olarak değerlendirilen alandaki Cinqantenaire parkına doğru yürüdü. Organizatörler yüzbinlerce kişiyi bekliyordu. Polise göre 50 bin kişi katıldı.

Organizatörler “demokrasi, insan hakları ve anayasaya saygıyı” savunduklarını belirtiyor.

Eylemin organizatörlerinden “Europeans United for Freedom” internet sitesinde yayınladığı açıklamada “Çin’den ithal ettiğimiz en kötü hastalık virüs değil, totalitarizmdi” dedi.

Polis saat 15.00’ten kısa bir süre önce eylemin sona ermesini istedi. Saat 14.30 sıralarında polis ile yüzlerce kişi arasında çatışmalar yaşandı. Polis gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Birçok kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Eylemin organizatörlerinden biri olan Europans United, pazartesi günü hükümetin görevden alınması talebiyle bir imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu.