Bulgaristan’da otobüs kazası: En az 45 ölü

Bulgaristan’da gece saatlerinde bir yolcu otobüsü kaza yaptı, 5’i çocuk en az 45 kişi hayatını kaybetti.

Pazartesiyi salıya bağlayan gece yaşanan kazaya ilişkin ilk bilgiler, kurbanların çoğunun Kuzey Makedonyalı olduğunu gösteriyordu. Otobüs de Kuzey Makedonya plakalıydı. Ancak polis, sadece iki şoförün Kuzey Makedonya kökenli olduğunu, diğer tüm yolcuların Arnavut olduğunu belirtti.

Bulgaristan’ın geçici başbakanı Stefan Yanev, olay yerinde yaptığı açıklamada “Net olan tek şey otobüsün Makedonya plakalı olmasıdır” derken, kurbanların hangi ülke vatandaşı olduklarına dair bilgi vermedi.

Dram saat 02.00’ye doğru Sofia’nın 40 kilometre güneyindeki Bosnek köyü yakınındaki otoyolda meydana geldi.

Felaketlerle mücadele servisi sorumlusu komiser Nikolay Nikolov, sadece 7 yolcunun sağ kurtulduğunu ve hastaneye götürüldüklerini belirtti.

Polis şefi Stanimir Stanev, bir Bulgar televizyonuna yaptığı açıklamada “Şoför olay yerinde öldü. Kapıları açmak için kimse yoktu” dedi.

Otobüsün henüz bilinmeyen bir nedenle bariyerlere çarptığı belirtiliyor. Yol kısa bir süre önce AB fonları ile yenilenmişti.

Bulgaristan’da son büyük trafik kazası ağustos 2018’de yaşanmış, 18 yolcu hayatını kaybetmişti.

6,9 milyon nüfuslu Bulgaristan’da 2019 yılında trafik kazalarında 628 kişi, 2020’de 463 kişi hayatını kaybetti. Yolların kötü olması, araçların eski olması ve aşırı hız nedeniyle Bulgaristan ölümcül kazalarda Avrupa Birliği’nin en kötü bilançosuna sahip.