Cezayir’de futbol maçında 80 yaralı

Cezayir’de bir şampiyonluk maçı sırasında yaşanan şiddet olaylarında 30’u polis olmak üzere 80 dolayında kişi yaralandı.

İki takım arasında, başkent Cezayir’in 200 kilometre güney doğusundaki Burc Bu Arrejic kentinde gerçekleşen maça şiddet olayları damgasını vurdu.

Hastane ve güvenlik kaynaklarına göre 80 dolayında kişi yaralandı. Bunların 30 kadarının polis olduğu belirtildi. Sağlık yetkilileri hiçbir yaralının hastaneye yatırılmadığını, en ağır üç yaralının da kırıkları olduğunu bildirdi.

Kavganın ardından Cezayir Profesyonel Futbol Ligi Disiplin Komisyonu, CABBA takımına ikisi tarafsız bir sahada olmak üzere dört maç kapalı saha cezası verdi. Ayrıca CABBA ve MCA takımlarının kalecilerinin her birine de, kavgayı provoke etmekten üç maç cezası verildi.

Sosyal ağlarda yayınlanan görüntülerde, taraftarların sahayı işgal ettiği ve oyunculara yöneldiği görülüyor. Bazı oyuncular tribünlere sığınmak zorunda kaldı.

Cezayir’de hemen her hafta stadyumlarda şiddet olayları yaşanıyor. Bu şiddet zaman zaman oyunculara da yöneliyor. Aralık 2017’de bir amatör derbi maçı sırasında taraftarlar arasındaki kavgada bir kişi öldü. Nisan ortasında Cezayir Kupası yarı final maçında stadyum içinde ve dışında yaşanan kavgalarda 100’den fazla kişi yaralandı.