Cezayir’in kuzeyi yanıyor: 42 kişi yaşamını yitirdi

Cezayir’in kuzeyinde süren yangınlarda 17 sivil, 25 asker, 42 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer yangının bilinçli bir şekilde çıkarıldığı ve aşırı sıcakların da yayılmasına sebep olduğuna dikkat çekti.

Cezayir’in kuzeyinde başlayan yağın sürüyor. Ülkenin kuzeyini tamamen etkisi altına alan yangında 17’si sivil, 25’i asker, 42 kişi yaşamını yitirdi.

Yetkililer yangının çıkış sebebinin bilinçli olduğunu belirtiyor.

Pazartesi gecesi başlayan yangın sürüyor. Devlet Başkanı Abdulmecit Tebbune yangını söndürmeye çalışan 25 askerin öldüğünü açıkladı ve ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Savunma Bakanı ise 14 askerin ağır yaralı bir şekilde tedavi gördüğünü açıkladı. Bakan, askerlerin müdahalesi sonucunda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 110 kişinin kurtarılabildiğini belirtti.

Sanal medya hesaplarından ise tıbbi malzemelerin hastaneye ulaştırılması çağrısı yapılıyor.

Rüzgar ise ciddi bir şekilde yangını söndürmeye çalışanların işini zorlaştırıyor.

Cezayir’de Pazartesi günü başlayan yangınların büyük bir bölümünün bilinçli bir şekilde çıkarıldığı belirtiliyor. Özellikle Kabili bölgesinde yangın sürüyor. İçişleri Bakanı Kamel Beldjoud bölgenin en yoğun nüfuslu kenti olan Tizi Ouzou’yu yanındaki bir heyet ile ziyaret etti.

Beldjoud, aynı anda 50 yangının başlamasının tesadüf olmadığını belirtti. Başbakan Aïmène Benabderahmane da Cezayir’in kuzeyindeki 18 vilayette 70’ten fazla yangın çıktığını aktardı.