Covid-19: Güney Kore’de bir ölü, 100 aşkın vaka

Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüs nedeniyle Güney Kore’de ilk ölüm yaşandı. Bu ülkede 100 aşkın virüs vakası olduğu bildirildi.

Daegu kenti yakınındaki Cheongdo bölgesinde 60 yaşındaki bir kişinin virüse yakalandıktan sonra hayatını kaybettiği belirtildi. Ülkede son 24 saat içerisinde 51 yeni vaka tespit edildi. Böylece vaka sayısı 104’e çıktı.

TEK BİR KİŞİ EN AZ 40 KİŞİYE BULAŞTIRDI

Güney Kore’nin 2,5 milyon nüfuslu en büyük dördüncü kendi Daegu’da 50’yi aşkın kişide Covid-19 virüsü tespit edildi. Virüse yakalandığından haberi olmayan Hristiyan bir tarikata mensup 61 yaşındaki bir kadının, özellikle dini törenlere katılarak tek başına 40 dolayında kişiye virüs bulaştırdığından şüphe ediliyor.

10 Şubat’ta ateşi çıkan kadının, yurt dışına çıkmadığını gerekçe göstererek iki kez virüs testi yapmayı reddettiği açıklandı. Aynı kadının, virüs taşıyıcısı olduğu tespit edilmeden önce en az dört ayine daha katıldığı bilgisi verildi. Daegu Belediyesi, kadının hazır bulunduğu Shincheonji kilisesindeki ayinlere 1001 kişinin daha katıldığını duyurdu.

Kilise, üyelerinden birinin sadece soğuk algınlığı geçirdiğini sandığını belirterek, yaşananlardan dolayı özür diledi ve Güney Kore’deki tüm yapılarını kapattı.