Covid-19: Pompeo, İran’ı gerçeği açıklamaya çağırdı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’ı koronavirüs konusunda gerçekleri söylemeye çağırdı.

Washington’da bir basın toplantısı düzenleyen Pompeo, “ABD, İran rejiminin ülkedeki salgına ilişkin hayati detayları gizlediği yönündeki bilgilerden derin kaygı duyuyor” dedi.

Pompeo, “İran dahil tüm ülkeler koronavirüse ilişkin gerçeği söylemeli ve uluslararası yardım örgütleri ile işbirliği yapmalı” diye ekledi.

İran’da koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Bu Salı günü üç kişi daha hayatını kaybetti ve Sağlık Bakanı Yardımcısı’na da virüs bulaştı.

İRAN’DA PANİK VAR

Resmi verilere göre, 60’ı aşkın vaka var, 16 kişi hayatını kaybetti. Ancak Kum kentinden bir vekil, sadece bu kentte en az 50 kişinin öldüğünü iddia etti. İlk vakalar Kum kentinde ortaya çıkmıştı.

Virüsün yayılması halk arasında paniğe neden oldu. Karaborsada maskeler, gerçek fiyatın 39 katı üzerinde satılmaya başlandı. Tahran polisi, kentin doğusundaki bir evde 500 bin illegal maske stokuna el koydu. Tahran Belediye Meclisi Başkanı Muhsen Haşemi Rafsancani, vaka sayısının artması durumunda 16 milyon nüfuslu kentin karantinaya alınacağını bildirdi.