Covid-19: WHO’ya göre salgına karşı büyük ilerleme var

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlediği bir basın toplantısında Çin’de ortaya çıkan Covid-19 salgınını yönetmede “büyük ilerlemeler” kaydedildiğini savundu.

WHO’nın Mısır’daki bölgesel bürosunun düzenlediği basın toplantısında konuşan Doğu Akdeniz Acil Tedbirler Müdürü Richard Brennan, “Kısa zamanda çok büyük ilerlemeler kaydettik” dedi.

Yeni koronavirüs Covid-19, şimdiye kadar yüzde 99’u Çin’de olmak üzere 74 bini aşkın kişiye bulaştı. Virüs toplam 26 ülkeye yayıldı ve 2 bini aşkın kişi hayatını kaybetti.

ENGELLENDİĞİNİ SÖYLEMEK İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN

WHO bölgesel müdürü Ahmed El Mandhari, artık her yerde virüsü tespit edebildiklerini ve etkili sağlık sistemlerinin hayata geçirildiğini ifade etti.

Brennan, bununla birlikte virüsün engellendiğini söylemek için çok erken olduğunun altını çizdi.

MISIR’DAKİ VAKA İYİLEŞTİ Mİ?

Öte yandan Mısır Sağlık Bakanlığı ve WHO, geçen hafta Mısır’da tespit edilen bir koronavirüs vakasına ilişkin yeni bir test yaptıklarını ve negatif çıktığını açıkladı. Bu durum, hastanın artık virüs taşımadığı anlamına gelebilir ancak WHO yetkilileri ancak 14 günlük karantina sonucunda iyileştiğinin resmi olarak kabul edilebileceğini kaydetti. Mısır’a ulaşan vaka, Afrika kıtasındaki ilk koronavirüs vakasıydı.

BRENNAN’DAN SOSYAL AĞLARDAKİ BİLGİLERE İLİŞKİN UYARI

Dr. Brennan, ayrıca sosyal ağlarda Covid-19’a ilişkin dolaşan yanlış bilgiler konusunda uyardı. Brennan, “Virüsün laboratuvarda oluşturulduğu ya da biyolojik bir silah olduğuna ilişkin hiçbir kanıt yok” diyerek, bu virüsün insan tarafından tasarlandığı yönündeki söylentileri ima etti.