CPJ: Savaşta 17 gazeteci öldürüldü

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısıyla başlayan savaşta şimdiye kadar en az 17 gazetecinin öldürüldüğünü bildirdi.

CPJ internet sitesinde, “Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e karşı benzeri görülmemiş bir saldırı başlatması ve İsrail'in de abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava ve kara saldırıları düzenleyerek militan Filistinli gruba savaş ilan etmesinden bu yana İsrail-Gazze çatışması gazetecilere ağır bir darbe vurdu. Çatışma o tarihten bu yana komşu Lübnan'a da sıçradı” dedi.

Açıklamada savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana her iki taraftan ölen 4 binden fazla kişinin arasında 18 Ekim itibariyle en az 17 gazetecinin bulunduğu ifade edildi.

CPJ Orta Doğu ve Kuzey Afrika Program Koordinatörü Sherif Mansour, "CPJ gazetecilerin kriz zamanlarında önemli işler yapan siviller olduğunu ve savaşan taraflarca hedef alınmaması gerektiğini vurguluyor" dedi.

Mansour, "Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan bölgedeki muhabirlerin çatışmalar hakkında doğru bilgi sağlamasına güveniyor. Tüm siviller gibi gazeteciler de saygı görmeli ve korunmalıdır” diye ekledi.