Dorian kasırgası saatte 300 km hızla vuruyor

Felaket olarak tanımlanan Dorian kasırgası, saatteki hızı 300 kilometreye çıkarak şiddetli yağmurlar eşliğinde Bahamalar’ı vurmaya devam ediyor.

Dorian kasırgası, Pazar günü şiddeti itibariyle 5’inci kategoriye yükselerek, Amerika Ulusal Kasırgalar Merkezi tarafından “felaket” olarak tanımlandı. Saffir-Simpson Kasırga Ölçeği’nde 5’nci kategori, en yüksek yoğunluğu ifade ediyor.

Kasırga, şiddetli yağışlar ve saatte 300 kilometre hıza çıkan rüzgarlar eşliğinde, Bahama adalarını vuruyor. Bu adaların tarihinde ilk kez bu şiddette bir kasırga yaşanıyor.

Kasırga ilerlemeye devam ederken, şimdiden kıyı bölgelerinde yüzbinlerce kişinin tedbir amacıyla tahliye edildiği ABD’yi vurabileceği belirtiliyor. Ancak nasıl bir yol izleyeceği henüz netlik kazanmadı.

Yerel medyadaki tanıklıklar ve görüntüler, kasırganın şiddetini gösteriyor. Evlerin çatılarına ulaşan dev dalgalar, çamurlu ve atık dolu sularda devrilmiş gemiler görülüyor.

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis, “Muhtemelen hayatımın en üzgün günü” dedi. Minnis, “Bahamalar tarihinde hiç görmediğimiz bir kasırga ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Florida, Küba ve Haiti arasındaki Bahamalar Takımadası 700 küçük adacıktan oluşuyor.