Ekvador'daki hapishane isyanlarında 30 ölü

Ekvador’un kıyı kenti Guayaquil'deki bir cezaevinde çıkan isyanda 30 mahkum öldü, 47 mahkum da yaralandı. Bu, Ekvador'da bu yılki dördüncü ölümcül hapishane isyanı.

Ekvadorlu yetkililer, kıyı kenti Guayaquil'de hapishane çeteleri arasında çıkan çatışmada 30 mahkum öldüğünü, 47 mahkumun da yaralandığını açıkladı.

Polis Komutanı Fabian Bustos gazetecilere verdiği demeçte, beş saat sonra hapishanenin kontrolünün yeniden sağlandığını, çok sayıda silahın ele geçirildiğini söyledi.

Yetkililer, şiddet olaylarının silah sesleri, bıçaklar ve patlamalar içerdiğini ve hapishane çeteleri "Los Lobos" ile "Los Choneros" arasındaki bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi.

YIL İÇERİSİNDE DÖRDÜNCÜ KEZ İSYAN

Temmuz ayında da 100'den fazla mahkumun ölümüyle sonuçlanan birkaç şiddetli olayın ardından Ekvador'un hapishane sisteminde olağanüstü hal ilan edilmişti.

En kanlı gün, ülkedeki üç hapishanede aynı anda çıkan isyanda 79 mahkumun öldüğü Şubat ayında meydana geldi. Temmuz ayında Litoral cezaevinde 22 mahkum daha hayatını kaybederken, Eylül ayında bir cezaevi merkezi insansız hava araçları tarafından saldırıya uğradı ve ölüm olayı gerçekleşmedi.