Endonezya’daki toprak kaymasında ölü sayısı 20’ye çıktı

Endonezya'nın Sulawesi eyaletinin merkezinde meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiği açıklandı.

Cumartesi akşamı şiddetli yağışlar Güney Sulawesi eyaletinin Tana Toraja bölgesindeki iki köyde toprak kaymasına neden oldu. 

Yetkililer 43 yaşındaki bir anne ve 3 yaşındaki çocuğunun cesetlerinin bulunmasının ardından son ölü sayısının 20'ye yükseldiğini bildirdi. 

Yerel kurtarma ekibinin başındaki Mexianus Bekabel basına yaptığı açıklamada, "Arama kurtarma ekibi kurbanları birbirlerinden çok uzak olmayan bir mesafede buldu. Kurbanlar bir anne ve çocuktu" dedi. 

Bekabel, son iki kurbanın da bulunmasıyla arama çalışmalarının sona erdiğini sözlerine ekledi.

Şiddetli yağışlar dağ yamaçlarındaki yerleşim bölgelerinde toprağı aşındırarak heyelanlara yol açmış ve bölge sakinlerinin evlerini sular altında bırakmıştı.

Endonezya yağmur mevsimi boyunca toprak kaymalarına yatkın bir bölge olarak biliniyor. Bu durum bazı bölgelerde ormansızlaşma nedeniyle daha da kötüleşti. 

Mart ayı başlarında Sumatra adasında meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 30 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de halen kaybolmuştu.