Ermenistan'da Rus askeri helikopteri düşürüldü

Ermenistan'da bir Rus askeri helikopterinin Yukarı Karabağ ile olan sınır yakınında düşürüldüğü ve iki kişinin öldüğü bildirildi.

Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Mi-24 tipi helikopter, karadan portatif hava savunma sisteminden yapılan ateşin hedefi olduğu.

Açıklamada, helikopterin Ermenistan'daki Rus askeri üssüne ait araç konvoyuna eşlik ederken vurulduğunu bildirdi. Helikopterin, Yukarı Karabağ ile olan sınır yakınında hedef alındığı belirtildi. Savunma Bakanlığı, helikopterin kim tarafından düşürüldüğü konusunda bilgi vermedi. 

Öte yandan Ermenistan tarafından yapılan açıklamaya göre Yukarı Karabağ'da stratejik Şuşa kentinin kontrolü için çatışmalar sürüyor.

Azerbaycan hükümeti, Şuşa'yı ele geçirdiklerini savunmuştu. Ermenistan silahlı kuvvetleri, iki gündür Şuşa dolaylarında Azerbaycan ordusu ile şiddetli çatışmaların yaşandığını ve Azerbaycan güçlerinin ağır kayıplar vererek geriletildiğini belirtti.

Erivan yönetimi Pazar günü de yaptığı açıklamada Şuşa'nın Azeri güçlerin eline geçtiği açıklamasını yalanlamıştı.

Bir dağın zirvesinde bulunan Şuşa, başkent Stepanakert'e 15 kilometre mesafede bulunuyor. Şuşa kenti ayrıca Yukarı Karabağ'ı Ermenistan'a bağlayan temel yol üzerinde yer alıyor.