Etiyopya ordusu MSF çalışanları önünde sivilleri katletti

Doğu Afrika ülkesi Etiyopya’nın bağımsızlık mücadelesi veren Tigre halkına yönelik sivil katliamları Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) tarafından bizzat gözlendi.

Kasım ayında komşu ülkelerin de desteğiyle Tigre halkına yönelen Etiyopya ordusu, bölgenin özerk yönetimini elinde bulunduran Tigre Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) üyeleri ile sivillere karşı katliamlara girişmişti.

Tigre halkının ‘isyanını’ bastırdığını iddia eden Başbakan Abiy Ahmed ise, bölgede sivil halka yönelik saldırıları inkâr ediyor.

SİVİLLER MSF ÜYELERİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE KATLEDİLDİ

MSF tarafından yapılan açıklamada ise, Etiyopya ordusunun sivilleri infaz ettiği duyuruldu. Kuruluşun acil projelerden sorumlu yetkilisi Karline Keijer tarafından yapılan açıklamada, MSF çalışanlarının Tigre’nin başkenti Mekele’ye doğru giden yol üzerindeki Adigrat’ta askerlere yönelik bir pusu sonrasına şahit oldukları belirtildi.

Açıklamaya göre, bir pusu sonrasında askerler sivillerin olduğu bir minibüsü durdurarak içindeki sivilleri katlettiler. MSF üyelerinin bizzat şahit olduğu olayda, askerlerin kadınları ayırdıkları ve erkekleri infaz ettikleri bilgisi verildi.

Kendi araçlarının da durdurulduğu belirtilen MSF açıklamasında, şoförlerinin darp edilerek ölümle tehdit edildiği de verilen bilgiler arasında.