Etiyopya ordusu Tigre’ye hava saldırısı düzenledi: 43 ölü

Etiyopya’nın Tigre bölgesine yönelik düzenlediği hava saldırısında en az 43 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Etiyopya ordusunun Tigre bölgesine yönelik dün düzenlediği hava saldırısında en az 43 kişi yaşamını yitirdi.

Reuters’e konuşan bir görgü tanığı Etiyopya’nın Tigre bölgesine yönelik hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Bölgede yaşayan bir kadın ise eşi ve 2 yaşındaki kızının hava saldırısında yaralandığını aktardı. Yine Tigre bölgesindeki Togoga kasabasında ise bir pazar yerinde patlama Salı günü meydana geldi.

Kadın uçağı görmediklerini, ancak sesini duyduklarını söylerken, “Patlama olduğunda herkes kaçtı, ama bir süre sonra geri döndük ve yaralıları almaya çalıştık” dedi.

Bir sağlık yetkilisine de, olay yerinde görgü tanıkları ve ilk müdahale ekiplerinden aldıkları bilgilere göre en az 43 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Etiyopya ordu sözcüsü Albay Getnet Adane hava saldırısını ne doğruladı ne de yalanladı. Hava saldırılarının ortak bir askeri taktik olduğunu ve kuvvetlerin sivilleri hedef almadığını söyledi.

Reuters’e konuşan 3 sağlık görevlisi ise Etiyopya ordusunun ambulansların saldırı yerine ulaşmasını engellediğini aktarırken, başka bir sağlık görevlisi, altı ambulansta bulunan yaklaşık 20 sağlık çalışanının yaralılara ulaşmaya çalıştığını, ancak bir kontrol noktasında askerler tarafından durdurulduğunu söyledi.

Sağlık görevlisi "Bize Togoga'ya gidemeyeceğimizi söylediler. Kontrol noktasında bir saatten fazla müzakere etmeye çalıştık, sağlık ofisinden bir mektup aldık - onlara gösterdik. Ama bunun bir emir olduğunu söylediler" diye konuştu.