Floyd’u öldüren polis suçlu bulundu

ABD’de siyahi George Floyd’un ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin, yargılandığı davada cinayetten suçlu bulundu.

Minneapolis’te 25 Mayıs 2020’de gerçekleşen olayda, Floyd’un boynuna basarak dakikalarca nefessiz kalmasına ve ölümüne neden olan polis memuru Chauvin hakkında karar verildi.

Pazartesi günü karar vermek üzere toplanan jüri üyeleri, 45 yaşındaki Chauvin’in ikinci ve üçüncü dereceden cinayet ile ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulunmasına hükümetti. Chauvin’in cinayeti taksirle işlediğine hükmedilmesiyle hapis cezasının 12,5 yıl olması gerekiyor.

Mahkeme kararı öncesinde eyalet yetkililerinin Minneapolis çevresinde Ulusal Muhafızları görevlendirmesi dikkat çekmişti. Yetkililer, mahkemeye daha önce kefaletle serbest kaldığı için tutuksuz olarak katılan Chauvin’in suçsuz bulunması halinde yoğun protesto gösterilerinden endişe ediyordu.

Derek Chauvin’in mahkeme süreci boyunca özellikle son iki haftada çok sayıda uzman, polis memuru ve diğer yetkililer dinlenmişti. Mahkeme savcısı, Georg Floyd’un boynuna basarak ölümüne neden olduğunun görüntülerde net olduğunu vurgulamıştı. Chauvin’in avukatları ise, Floyd’un gözaltına alınmadan önce kullandığı bir uyuşturucu maddenin ölümüne neden olduğunu iddia etmişlerdi.