Fransa bayrağına ‘şeytani bayrak’ diyen imama sınırdışı!

Fransız bayrağını "Allah katında hiçbir değeri olmayan şeytani bir bayrak" olarak tanımlayan bir imamın oturum izninin elinden alınacağı ve sınır dışı edileceği açıklandı.

İçişleri Bakanı Pazar akşamı X hesabında yaptığı açıklamada Bagnols-sur-Céze bölgesinde imamlık yapan Mahjoub Mahjoubi'nin oturma izninin iptal edilmesini istediğini duyurdu.

Gérald Darmanin imamın "Fransa'dan sınır dışı edilmesini" beklediğini sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanının talimatı üzerine Tunuslu imam, Gard valisi Jérôme Bonet'nin raporlarına konu olmuştu.

Gérald Darmanin, "Nefret çağrıları cevapsız kalmayacak” diye uyardı.

Sanyal ağlarda yayınlanan bir videoda imam, Fransız bayrağını "Allah'ın gözünde hiçbir değeri olmayan şeytani bir bayrak" olarak tanımlamıştı. İmam, "Bizi yiyip bitiren ve başımızı ağrıtan bu üç renkli bayraklara artık sahip olmayacağız" demişti.

Gard Müslümanlar Derneği üyesi olan imam, bu olaydan çok önce de cami yönetimiyle ilgili mali suçlar nedeniyle ilk uyarısını almıştı. Fransa karşıtı vaazları nedeniyle geçen hafta sonunda ikinci bir uyarı daha yapılmıştı.

Le Figaro gazetesinin 2023 yılında cihatçıların sınır dışı edilmesinde yüzde 26'lık bir artış olduğunu ortaya çıkarmasına ilişkin de X’te paylaşımda bulunan Gérald Darmanin "Emmanuel Macron'un talebi üzerine DGSI (iç istihbarat) tarafından izlenen radikal ve siyasi İslam'la mücadeleyi hızlandırdık" dedi.