Fransa Bozkurtları feshedecek!

Fransız hükümeti, Türk devletine bağlı ırkçı oluşum Bozkurtları feshedecek.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ulusal Meclis Yasa Komisyonu'nda yaptığı açıklamada ırkçı Türk suç örgütü Bozkurtları, Çarşamba günü Bakanlar Kurulu'nda feshedeceklerini açıkladı.

Bozkurtlar, özellikle son günlerde Ermeni düşmanı eylemleri ile yeniden gündeme geldi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'yı hedef alarak, hakaretler savurması ardından, geçen hafta Lyon bölgesinde Ermeni avına çıkan ırkçı Türk grupları, aynı zamanda Ermeni Soykırımı anıtı ve bir Ermeni merkezini tahrip etmişti.

Hafta sonu Lyon bölgesindeki Décines-Charpieu komününde yer alan ve birbirine bir kaç metre mesafede bulunan Soykırım Anıtı ile Ulusal Ermeni Hafızası Merkezine "RTE", "Loups Gris" (Bozkurtlar) ile hakaret içerikli yazılar yazılmıştı.

Türk ırkçıları ilkin 24 Temmuz'da Decines'de Ermenileri hedef almıştı. Son olarak 28 Ekim günü hem bir otoyolda Ermenilere saldırmış hem de komün merkezinde "Ermeniler sizi öldüreceğiz" şeklinde sloganlarla yürümüştü. 28 Ekim'deki bu ırkçı eylemler, Nice kentinde üç kişinin bir cihatçı tarafından vahşice katledildiği güne denk gelmişti.

Ermeni diasporasının yoğun olduğu 30 bin nüfuslu Décines-Charpieu'de iki Ermeni kilisesi, bir Ermeni radyosu, bir Ermeni kültür merkezi bulunuyor. 1915 soykırımında hayatını kaybedenleri anmak için Avrupa'daki ilk Ermeni anıtı da 1972'de burada kurulmuştu.

Saldırıların artması üzerine ırkçı Türk grubunun feshedilmesi yönünde sesler yükseldi.

Türk derin devletinin bir yapılanması olan Bozkurtlar, bugün de Türk devletinin paramiliter bir suç örgütü olarak tehdit unsuru olmaya devam ediyor.

Özellikle Almanya ve Avusturya'da kök salan bu ırkçı Türkçü oluşumun Fransa'daki çekirdek yapısının Lyon bölgesinde olduğu belirtiliyor.

AKP-MHP koalisyonunun iktidara gelmesi ile birlikte bu tetikçi yapılar giderek daha aktif hale getirildi.

Ancak Bozkurtlar, Türk devletine bağlı örgütlenmelerin sadece bir boyutunu oluşturuyor. AKP rejimi özellikle camiler ve tarikatlar üzerinden Avrupa'da yoğun bir propaganda, toplumsal ve siyasi alan nüfuz etme, casusluk, gözdağı ve tehdit kampanyası yürütüyor.