Fransa’da bir cami daha kapatıldı

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, eşcinseller, Hristiyanlar ve Yahudilere karşı “nefrete teşvik eden” vaizlerin verildiği bir caminin daha kapatıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Darmanin, Oise bölgesinde yer alan Beauvais kentindeki bir caminin kapatıldığını açıkladı.

Bakan, Cnews televizyon kanalında yaptığı açıklamada “Bilal” isimli caminin altı aylığına kapatıldığını belirtirken, gerekçe olarak Hristiyanlar, Yahudiler ve eşcinsellere karşı “nefret” içerikli vaizler verilmesini gösterdi.

Cami, 2014 yılından itibaren inşa edilmeye başlanmış ve cumhuriyetçi (LR) Belediye Başkanı Caroline Cayeux’dan destek almıştı.

Oise bölgesindeki devlet servisleri, caminin temel imamı tarafından “nefrete, şiddete teşvik eden ve cihat övgüleri yapan birçok vaiz” tespit ettiklerini bildirdi. Youtube üzerinde yayınlanan vaizlerin, soruşturmayı kolaylaştırdığı ifade ediliyor.

İçişleri Bakanı’na göre ülke genelinde 2 bin 623 cami veya ibadet yeri bulunuyor. Bunların 99’u hakkında “ayrılıkçılık” şüphesi var. Bunların tümü son aylarda kontrol edildi. Kontrol edilenlerden 36’sının imam değiştirerek veya dernek yönetimi değiştirilerek cumhuriyet yasasına sıkıca uyduğunu ifade eden Darmanin, 21 inanç yerinin ise kapatıldığını belirtti. 6 inanç yeri hakkında ise kapatmaya yönelik soruşturma yürütülüyor.