Fransa Savunma Bakanı Irak'ta Türk saldırılarını görüşüyor

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Irak'a iki günlük ziyarette bulundu. Fransız medyasına göre Parly'nin gündeminde DAİŞ ve Türk devletinin işgal saldırıları var.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly'nin iki günlük ziyaret bu Perşembe günü başladı. Programında Irak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Savunma Bakanı ile görüşmeler vardı.

20 Minutes sitesine göre ziyaretin gündeminde Irak'ın egemenliğine saygı duyulması, DAİŞ'e karşı mücadele ve Türk devletinin saldırıları var.

AFP'ye göre de Parly, Iraklı muhatapları ile özellikle Türk hava saldırılarını ele alacak. Habere göre Bakanlık bünyesinde "Irak egemenliğinde kaygı verici bir burkulma seviyesine ulaşıldığına" dikkat çekiliyor. Bakanlık, "Fransa'nın karmaşık bölgesel bir denge çerçevesinde Irak'ın egemenliğine tam desteğini" yineledi.

Reuters'a göre Fransa Savunma Bakanlığı, DAİŞ'in Irak'ta yeniden ortaya çıkmasından endişeli olduklarını belirtirken, DAİŞ'in ülkedeki siyasi belirsizlik ile ABD ve İran arasında bölgedeki rekabetten faydalandığına dikkat çekti.

Le Figaro gazetesine göre Parly ziyaretinde ilk olarak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Iraklı mevkidaşı Cuma İnad El Cuburi ile bir araya geldi.

Parly, El Cuburi ile ortak basın toplantısında Fransa'nın mümkün olan en kısa zamanda Irak güvenlik güçlerinin eğitimine yeniden başlayacağını söyledi.

Parly ayrıca El Cuburi ile çöllük alanlarda halen aktif olan DAİŞ çetelerine karşı Irak güvenlik güçlerinin "hem karada hem de havadan" gözetim olanaklarını güçlendirmeyi ele aldıklarını söyledi.

Parly'nin Başbakan Mustafa El Kazımi ile görüştükten sonra Güney Kürdistan'a geçmesi bekleniyor.