Fransa Savunma Bakanı'ndan Irak'a ziyaret

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Irak'a iki günlük ziyaret başlattı. Ziyaretin DAİŞ çetelerine karşı mücadele çerçevesinde yapıldığı bildirildi.

Fransa Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Perşembe günü başlayan ziyaretin iki gün süreceği belirtildi.

Açıklamada, "Fransa Savunma Bakanı DAİŞ'in karşı çıkmaya devam etmemiz gereken ciddi bir tehdit olarak kalmaya devam ettiğinde ısrar ediyor. DAİŞ'in izole noktalarına yönelik Fransız hava saldırıları son aylarda arttı" denildi.

Bakan Parly, "Bölge, dünyanın geri kalanı gibi salgının pençesindeyken, terörle mücadele aciliyetini koruyor" derken, DAİŞ, askeri olarak mağlup olmasına rağmen, henüz ortadan kalkmadığını kaydetti.

Savunma Bakanı Florence Parly "(DAİŞ) Durumdan yararlanıyor ve kendini saklayarak yeniden organize ediyor ” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Florence Parly Irak'a yalın bir mesaj vermek amacıyla gidiyor: Mücadele sürmeli. Fransa'nın kararlılığı değişmedi" diye belirtildi.

Bakan Parly, ziyareti sırasında Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa El Kazımi ve Savunma Bakanı Cuma Enad El Cuburi ile görüşecek.