Fransa: Türkiye'ye karşı tüm seçenekler masada

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa-Türkiye ilişkilerinde kabul edilemez bir seviyenin aşıldığını ve Türkiye'nin davranışlarının "tehdit" olduğunu belirterek, Türkiye'ye karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu kaydetti

Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Senato'da hükümete yönelik soruları yanıtladı. Sosyalist Senatör Rémi Feraud'un sorduğu bir soruya yanıt veren Le Drian, ""Ankara ile uzun bir ciddi anlaşmazlıklar listemiz var" dedi.

Le Drian, "Ancak son haftalarda iki müttefik ülke arasında kabul edilemez bir seviyeyi geçtik. Hakaretler, iftiralar, Fransa ve Avrupa'ya karşı bir nefret kampanyasını kışkırtma arzusu tamamen farklı bir yapıya sahiptir. Bunlar tehdittir. Bu nedenle Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bu davranışına bir an önce son vermesini bekliyoruz. Ve bu nefretin ve bu şiddetin, isimlerinin anılma hakkı olmayan küçük gruplar tarafından Fransız topraklarına ihraç edilmesine de müsamaha göstermeyeceğiz" diye konuştu.

Jean-Yves Le Drian, Fransa ile Türkiye arasındaki çatışmanın tek başına bu iki ülkenin sınırlarını aştığına dikkat çekerek, Avrupa Konseyi'nin Ekim ayında belirlediği toplantıyı hatırlattı.

Bakan, "Bu sadece bir Fransa-Türkiye anlaşmazlığı değil, Avrupa ve değerlerine yönelik bir saldırıdır" dedi.

Le Drian, “Türkiye Aralık ayından önce duruşunu değiştirmezse Avrupa düzeyinde gerekli önlemleri alacağız. Tüm seçenekler masada" vurgusunda bulundu.