Fransa ve Belçika’da ‘saldırı planlayan’ 4 çocuk tutuklandı

Fransız ve Belçika’da, "mümkün olduğunca çok kan dökmek için" saldırı planladığı belirtilen dört çocuk tutuklandı.

Fransız Le Parisien gazetesinde yer alan bilgilere göre, ikisi Çeçen kökenli olan 15 ve 16 yaşlarındaki üç genç Paris'te tutuklanırken, Brüksel'de başka bir saldırı planı ile ilgili 16 yaşındaki bir kişi 14 Haziran’da tutuklanarak, çocuk cezaevine konuldu.

Fransız gazetesine göre, çocuk “radikaller” online video oyunları aracılığıyla iletişim kurmuş ve internette patlayıcı araştırması yapmışlar.

Planlarının elçiliğin dışındaki polis memurlarının "boğazlarını kesmek" ve ardından patlayıcılarla dolu bir minibüsü binaya sürmek olduğu kaydediliyor.

Tour kentinde yaşayan çocuklardan biri elinde silahla görüntülenirken, Batı’ya yönelik ölüm tehditlerinde bulunduğu belirtildi. Bir başkası, okullarda kitlesel katliam oyunları kurarken, Suriye’ye gitmeye çağırıyordu.  

Bu gençler fark edilmeden iletişim kurmak için çoğunlukla şifreli mesajlaşma ve video oyunları kullanıyorlardı.

Soruşturmacılar çocukların telefonlarında Fransa ve Belçika'daki gençlerle yapılan konuşmaları buldu.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK KAN DÖKMEK!

Le Parisien'in haberine göre bir genç, "Amacımızın onları terörize etmek olduğunu unutmayın, mümkün olduğunca çok kan dökülmeli (…) Ve hedefimiz Yahudiler. Sadece polisleri öldürmek etkili olmaz. Onlar işlerini yaparken ölebileceklerini biliyorlar. Ama orada çalışan insanlar güven içinde yaşadıklarını düşünüyorlar. (...) Her halükarda onların peşinden Kalaşnikoflarla geleceğiz".

Gözaltındakilerden birinin "Belçikalı benden Belçika'daki bu elçilikte çalışan kişilerin isimlerini bulmamı istedi. Masum insanları öldürmek istiyordu, rehin almak istiyordu, birinin kendini bir kamyonda havaya uçurmasını istiyordu” itirafından bulunduğu belirtildi.