Gazze Şeridi’nde binlerce öğrenci öldü

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 88 günde 22 bini aşkın kişi hayatını kaybederken, bunlar arasında 4 bini aşkın öğrencinin olduğu bildirildi.

Filistin Hamas Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonlarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 22 bin 185 kişinin öldüğünü açıkladı.  

Bu rakama son 24 saat içinde öldürülen 207 kişinin de dâhil olduğunu belirten bakanlık, 7 Ekim'den bu yana 57 bin 35 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Filistin Eğitim Bakanlığına göre ise Gazze'deki savaşta 4 bin 156 öğrenci öldürüldü. Bakanlık ayrıca en az 381 okulun bombalandığını ya da hasar gördüğünü açıkladı. 

ABD UÇAK GEMİSİ DOĞU AKDENİZ’DEN AYRILACAK 

Öte yandan Haaretz gazetesinde yer alan bir analizde, ABD'nin Gerald R. Ford'u geri çekmesinin İsrail için "iyiye işaret olmadığı" belirtilirken, Hizbullah'ın bu kararı "daha fazla risk almak için bir fırsat olarak yorumlayabileceği" savunuldu. 

ABD uçak gemisi önümüzdeki birkaç gün içinde konuşlandırıldığı Doğu Akdeniz'den ayrılacak ve Virginia'daki ana üssüne dönecek. 

Dwight D. Eisenhower ise 7 Ekim'deki saldırının ardından bölgedeki gerilimin daha da tırmanmasını engellemek üzere Basra Körfezi'ne gönderilmişti ve bölgede konuşlanmaya devam edecek.